Tegen het einde van maart 2020 verschijnt bij Blooming het schrijversdebuut van Henriëtte Doosje: Levenskunst – Verhalen over Leven, Liefde en Rouw.

De bundel Levenskunst bevat 31 verhalen rondom verlies en rouw, gebaseerd op ervaringen in de praktijk van de schrijfster én op haar persoonlijk leven.

Henriette Doosje (1968) begon als 21-jarige haar loopbaan in het maatschappelijk werk en was jarenlang werkzaam in de jeugdhulpverlening. Vanaf 2004 is ze eigenaar van BuroNazorg en heeft ze zich gespecialiseerd in verlies en rouw.
Ze begeleidt in haar praktijk mensen die een verlies doormaken of hebben doorgemaakt. Daarnaast verzorgt ze trainingen, workshops en een jaaropleiding voor professionals die zich willen scholen op het gebied van verlies-, en  rouwbegeleiding.

De verhalen in Levenskunst geven een openhartig inkijkje in het leven van verschillende mensen, jong en oud. Mensen die een geliefde verliezen door overlijden, geconfronteerd worden met een onverwachte scheiding of hun grote kinderwens niet in vervulling zien gaan. Het boek laat tegelijkertijd zien dat veel thema’s in rouw universeel en herkenbaar zijn. Het boek geeft de lezer daarmee een handreiking en troost in tijden van verlies.
Leren omgaan met rouw is een Levenskunst.