Hoe maak je mindfulness onderdeel van je dagelijks leven? Met vallen en vooral weer opstaan. Net als tijdens een mindfulnesstraining kun je soms vriendelijke discipline, een dosis moed of een bemoedigend steuntje in de rug nodig hebben om de beoefening weer op te pakken.
Mindfulness in het veld van aandacht, geschreven door mindfulnesstrainer Jolien Posthumus, ís dat steuntje in de rug voor iedereen die een mindfulnesstraining volgt of volgde, of op een andere wijze in aanraking is gekomen met mindfulness.

De teksten in de bundel zijn ingedeeld volgens de negen houdingskwaliteiten die we kennen van de mindfulnesstraining.

Mindfulness in het veld van aandacht is een bundel:

  • om erbij te pakken als je beoefening dreigt weg te zinken;
  • die je gemakkelijk meeneemt in je tas of in je jas;
  • die naast je bed op je nachtkastje ligt;
  • van aandacht voor een pas op de plaats;
  • voor het herinneren van mindfulness dat elk moment kan starten.

Jolien Posthumus (1984) is werkzaam als mindfulnesstrainer en producent bij haar bedrijf Bundelt. Deze activiteiten hebben gemeen dat ze vallen of staan met oprechte aandacht.

Ruim 15 jaar geleden is Jolien zich gaan verdiepen in bewustwording, mindfulness, psychologie en ons brein (neurowetenschappen) en is ze gerichte bijscholing gaan volgen op die gebieden. Tegenwoordig geeft ze achtweekse trainingen op open inschrijving en begeleidt ze, individueel en in organisaties, retraites en clinics. Ze verdiept haar eigen meditatie-oefening door het volgen van retraites, trainingen en het lezen van vakliteratuur. Een heldere, warme en praktische aanpak kenmerkt haar manier van werken zowel in projecten als tijdens trainingen.

Mindfulness in het veld van aandacht verschijnt medio april 2020 bij Blooming.