Marianne des Bouvrie

Marianne des Bouvrie (1957) is meer dan vijfentwintig jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven voordat zij, ook al weer jaren geleden, haar praktijk voor lichaamsgerichte therapie begon. Marianne is, zolang zij zich kan herinneren, een bewuste bewandelaar van het levenspad. Dit heeft er zeker toe bijgedragen dat zij op enig moment voelde dat zij op zoek moest naar haar authentieke zelf om haar eigen vrijheid te verwerven.

De oorlog van mijn moeder in mij is het verslag dat Marianne schreef van haar persoonlijke, veelal emotionele zoektocht om aan het oorlogsverleden van haar moeder te ontsnappen. Een zoektocht naar een lichter leven. Een leven vanuit liefde en niet vanuit haat en oorlog. Een leven vanuit kwetsbaarheid. Kwetsbaarheid om jezelf te zijn en te laten zien.

De oorlog van mijn moeder in mij verschijnt bij Blooming in het najaar van 2019.

Marianne des Bouvrie

Vincent Cornelissen

Vincent Cornelissen (1962), getrouwd, vader van drie dochters, oud-directeur van de bloembollen keuringsdienst BKD, is 53 als hij de diagnose van de dodelijke ziekte ALS krijgt. Bij de pakken neerzitten is echter niet zijn stijl…

Naast leuke dingen met zijn gezin doen, muziek luisteren én maken met zijn schuifsax, helpt hij met de organisatie van de jaarlijkse feestelijke ALS Lenteloop, een door hem geïnitieerde sponsorloop in Bilthoven. Hij is voorzitter van de patiëntenvereniging ALS Patients Connected APC en vervult nog een aantal adviesfuncties vanuit zijn oude werkomgeving.

Daarnaast schreef hij Goudenregen – Kroniek van een levensgenieter met ALS, waarin hij laat zien hoe de onheilstijding die hem trof, juist levenskracht in hem losmaakte. Goudenregen is daarmee een boek gewijd aan het leven, niet aan de ziekte. Goudenregen verscheen in juni 2019 bij Blooming.

Vincent Cornelissen

Petra Keijl

Petra Keijl (1965) werkt als beeldend kunstenaar.

Zij heeft aan den lijve ondervonden hoe het is om in een #MeToo‐affaire de partner te zijn van de beschuldigde.
Op basis van haar eigen ervaringen schreef ze Met pek en veren.

Met pek en veren is een autobiografisch verhaal over het gevaar en vooral de gevolgen van grensoverschrijdend seksueel gedrag.
Over een heksenjacht, publieke schandpalen en het einde van een mooie carrière.

Petra Keijl

Marijke Kolk

Marijke Kolk (1971) was na haar studie aan de School voor Journalistiek in Utrecht en City University in Londen werkzaam als freelance journalist voor onder andere Rails, Marie Claire, Beau Monde en Flair en werkte daarna als (adjunct) hoofdredacteur van onder andere Flair en Yes.

Tegenwoordig is zij journalist en zelfstandig bladenmaker. Zij schrijft voor diverse tijdschriften over psychologische onderwerpen en was columnist bij het AD. Daarnaast is zij docent op de School voor Journalistiek in Utrecht en volgt ze een masterstudie Toegepaste Psychologie.

In 2015 debuteerde Marijke als schrijver bij Uitgeverij Blooming met het ontroerende Waterkind.

In juni 2019 verscheen bij Uitgeverij Blooming Blootgelegd, waarmee Marijke samen met co-auteur Margriet Wentink psychisch trauma meer bespreekbaar maakt binnen onze samenleving.

Marijke Kolk

Atie van Lieshoud

Atie van Lieshoud (1956) werkte jarenlang als jurist.
Tegenwoordig is zij trouwambtenaar voor de burgerlijke stand in haar woonplaats Katwijk aan Zee.

Na de dood van haar man ten gevolge van Alzheimer is Atie zich steeds meer gaan inzetten voor mensen met die ziekte.
Daarnaast helpt ze ouderen met het te boek stellen van hun levensverhalen.

Atie debuteerde in 2017 met Dat dingetje waar jij van houdt;  een weergave van het tragisch ziekteproces dat zich bij haar man Pieter op 55-jarige leeftijd inzet, maar vooral het verslag van een liefde die zich ‘voegt’ naar de veranderingen, een poging om hoe dan ook steeds te omarmen wat er nog wél is en de relatie inhoud te blijven geven.

Atie van Lieshoud

Pieter Sparre

Pieter Sparre (1943) groeide op in Terneuzen en studeerde scheikunde in Leiden. Na zijn promotie in 1972 werkte hij jarenlang als leraar scheikunde in het voortgezet onderwijs en als bestuurder aan de universiteit van Leiden.

Pieter schreef eerder de romans Gevangen (2012), De troost van een lichaam (2014) en Onderhuids (2016).

In 2017 verscheen bij Uitgeverij Blooming Wat overblijft, een roman over ouder worden, vergankelijkheid, overgave en geldingsdrang.
Maar bovenal gaat het om wat er resteert als het stof van de tijd is weggeblazen.

Pieter Sparre

Margriet Wentink

Margriet Wentink (1963) is traumadeskundige en opleider. Zij is gespecialiseerd in de gevolgen die volwassenen ondervinden van vroegkinderlijk en complex trauma. Sinds 1996 leidt zij Interakt, centrum voor meergenerationele psychotraumatologie.

Zij publiceerde Je verlangen – dwaallicht of kompas (2014) en Het mamatraumahoe vroegkinderlijke ervaringen je leven ongewild beïnvloeden (2019).

In juni 2019 verscheen bij Uitgeverij Blooming Blootgelegd, waarmee Margriet samen met co-auteur Marijke Kolk psychisch trauma meer bespreekbaar maakt binnen onze samenleving.

Margriet Wentink